HBOR i LCI sklopili sporazum o poslovnoj suradnji

Bez autora
Jun 06 2011

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i The Lebanese Credit Insurer (LCI), osiguravajuće društvo u Libanonu i Bliskom istoku, potpisali su u petak u Bejrutu Sporazum o poslovnoj suradnji. Sporazum je potpisan povodom održavanja Konferencije o trgovini i investicijama na području Levant u Libanonu na kojoj u sudjelovali i predstavnici HBOR-a. Cilj navedenog sporazuma je uspostaviti okvir za buduću suradnju između HBOR-a i LCI-a na području izdavanja garancija i osiguranja izvoza, u pružanju podrške i poticanju trgovine i investicija između Libanonske Republike i Republike Hrvatske, sudjelovanju te pružanju usluga u zajedničkim projektima na tržištima trećih zemalja. Nadalje, Sporazumom su predviđena temeljna područja suradnje i razmjene informacija uključujući usluge naplate dugovanja i potraživanja, kao i suradnja na području razmjene znanja i iskustava putem organiziranja međusobnih posjeta, seminara, radionica i sl.

HBOR i LCI sklopili sporazum o poslovnoj suradnjiHrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i The Lebanese Credit Insurer (LCI), osiguravajuće društvo u Libanonu i Bliskom istoku, potpisali su u petak u Bejrutu Sporazum o poslovnoj suradnji.

Sporazum je potpisan povodom održavanja Konferencije o trgovini i investicijama na području Levant u Libanonu na kojoj u sudjelovali i predstavnici HBOR-a, izvijestili su danas iz HBOR-a. Cilj navedenog sporazuma je uspostaviti okvir za buduću suradnju između HBOR-a i LCI-a na području izdavanja garancija i osiguranja izvoza, u pružanju podrške i poticanju trgovine i investicija između Libanonske Republike i Republike Hrvatske, sudjelovanju te pružanju usluga u zajedničkim projektima na tržištima trećih zemalja.

Nadalje, Sporazumom su predviđena temeljna područja suradnje i razmjene informacija uključujući usluge naplate dugovanja i potraživanja, kao i suradnja na području razmjene znanja i iskustava putem organiziranja međusobnih posjeta, seminara, radionica i sl.

The Lebanese Credit Insurer je prvo neovisno osiguravajuće društvo u Libanonu i na Bliskom istoku. Utemeljeno je 2001. godine zajedničkim ulaganjem između osiguravajućeg društva ATRADIUS (drugog najvećeg osiguravatelja na svijetu), grupe lokalnih i regionalnih osiguravajućih društava i privatnih dioničkih društava.

Težište ovog osiguravajućeg društva je na osiguranju izvoznih i domaćih potraživanja od prodaje roba i usluga. Njihove police pružaju proizvođačima, trgovinskim društvima te poduzećima za pružanje usluga osiguranje rizika neplaćanja domaćih i inozemnih potraživanja klijenata. LCI također nude i ostale alate upravljanja potraživanjima poput davanja bonitetnih izvješća, pružanja usluga naplate dugovanja te faktoring usluga.

Inicijativa za jačanje suradnje i potpisivanje Sporazuma o poslovnoj suradnji s LCI pokrenuta je u rujnu 2010. godine prilikom održavanja jesenskog sastanka Praškog kluba u Zagrebu čiji je domaćin bio HBOR.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik